Tort niespodzianka…

Na lipcowe urodziny męża zrobiłam z dziećmi tort niespodziankę. Wyszło cudnie i również smakowało wspaniale… Zaczęliśmy od odkrojenia góry i dołu arbuza. Potem wycięcie obręczy ze skórki i baza gotowa. Pieczenie biszkoptu i robienie kremu zajęłoby mnóstwo czasu. Jedyny problem ,że arbuz nie może być zbyt dojrzały, bo może się rozpaść na kawałki. Okrojony arbuz odstawiamy na talerzu, aby troszkę wyschnął z wierzchu. Ubijamy śmietanę 30% na sztywno, my dodajemy śmietan-fix, no i obkładamy arbuz dokładnie, aby goście mieli niespodziankę. Potem dekorujemy jak wyobraźnia podpowie. Tym razem użyłam świeżych owoców, ale pewno czekolada lub żelki też się sprawdzą. Szkoda tylko ,że to sezonowy tort,ale za to wtedy również i nie taki drogi 😉 Inspiracją do powstania było zdjęcie na stylowi.pl  i mam nadzieję ,że udał mi się równie dobrze..

Odpowiedz na „AniaAnuluj pisanie odpowiedzi

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress